• Агарикус капсули 90 бр.

motiv

Агарикус капсули 90 бр.

 • Код на продукта: R-342
 • Наличност: В наличност
 • 68.50лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Изключителен имуномодулатор!

Действието на екстрактите от гъбата агарикус се дължи главно на богатия витаминен състав и съдържанието на множество биологично активни вещества.

 • Agaricus Blazei Murrill произхожда от бразилските дъждовни гори, като първоначално е открита в Пиедаде, малко село, разположено в планинския район на Сао Пауло, Бразилия.
 • Гъбата е открита и описана през 1965 година от американския миколог Мюрил.

Забелязана е от учените едва преди 35 години, но оттогава е проучвана много интензивно.


100% природен продукт.


Приложение:

 • Гъбата стимулира мощно имунната система благодарение на съдържащите се в нея полизахариди под формата на високо структурирани бета глюкани, които модулират имунния отговор и регулират производството на антитела
 • Действието на екстрактите от гъбата Aгарикус се дължи главно на богатия витаминен състав и съдържанието на множество биологично активни вещества
 • Стимулира храносмилателната система, благоприятства облекчаването на храносмилателни разстройства, стомашни язви, хроничен гастрит, вирусен ентерит, хроничен стоматит, пиорея
 • Подобрява функционирането на черния дроб, като може да облекчи състояния, свързани с увреждания, причинени от хепатит и др.
 • Подпомага забавянето на процесите на стареене


Състав: Екстракт от гъба Агарикус на прах (Agaricus Blazei Murrill), съдържащ 30% полизахариди


Агарикус – ползите:


Agaricus Blazei Murrill съдържа много ценни витамини и минерали и има най-високо съдържание на полизахариди от всички познати лечебни гъби (преди всичко бета глюкани). В екстракта всички тези вещества се съдържат във висока

концентрация: голямо количество органични киселини - агаринова, борна, фумарова, ябълчена, лимонена, различни смоли, D-глюкозамин, полизахариди и фитостероли и много други…


ИМУННА СИСТЕМА

 • Agaricus Blazei Murrill е добре известна със способността си да стимулира имунната система. Проучванията са установили, че имуностимулиращите й свойства се дължат на различните полизахариди под формата на високо структурирани бета глюкани. Тези съединения са известни със своята невероятна способност да модулират имунния отговор на организма и да осигурят защита срещу болести. Според различни изследвания, полизахаридите, открити в тази гъба, регулират производството на антитела и работят като „модификатори на биологичния отговор“.
 • Агарикус активира белите кръвни клетки като макрофаги, дендритни клетки, гранулоцити и естествени клетки убийци във вродената имунна система. Вродената имунна система е важна еволюционна защита от първа линия. Тя открива модели на опасност и реагира, унищожавайки враждебните елементи (например вируси или бактерии).
 • Агарикус е известнa още като имунен модулатор и „обучител“, тъй като действа насочено и „интелигентно“. Ако имунната система е свръхстимулирана (както може да се случи при автоимунни заболявания), тя атакува всичко, включително собствените тъкани на тялото. В този случай Агарикус ще балансира имунната система и ще я „преквалифицира“, така че отговорът към нашествениците да стане по- селективен и ефективен.
 • От друга страна, ако имунната система е компрометирана, Агарикус ще я стимулира и регулира, за да се справи по подходящ начин с истинските заплахи.


ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

Агарикус стимулира храносмилателната система, тъй като съдържа храносмилателните ензими амилаза, трипсин, малтаза и протеаза. Тези ензими помагат на тялото да разгражда протеини, въглехидрати и мазнини. Различни проучвания показват, че гъбата е ефективна срещу много храносмилателни разстройства, включително; стомашни язви, хроничен гастрит, дуоденална язва, вирусен ентерит, хроничен стоматит, пиорея, запек и загуба на апетит.


ЧЕРЕН ДРОБ

Агарикус действа и за подобряване на функционирането на черния дроб, дори при хора, които страдат от чернодробно увреждане от хепатит В. Това заболяване отдавна се счита за едно от най-трудните за лечение и може да доведе до сериозни чернодробни увреждания. Някои проучвания установяват, че екстрактите от гъбата допринасят за възстановяването на нормалното функциониране на черния дроб. Също, екстрактите от гъбата могат да предпазят черния дроб от по- нататъшно увреждане, и по-специално срещу ефектите на оксидативния стрес върху тъканите на черния дроб.


КРЪВОНОСНА СИСТЕМА

Агарикус допринася за обновяването на кръвта и балансира имунната система в рамките на няколко седмици.ДЪЛГОЛЕТИЕ

 • По-малкото сериозни болести и изненадващото дълголетие на местното население в бразилското село Пиедаде е довело до провеждането на много изследвания относно способността на гъбата Агарикус да насърчава и благоприятства дълъг и здравословен живот. Той е добре познат на хората от този край като традиционна панацея, носеща дълголетие и здраве.
 • Проучване, изследващо хора на възраст между 90 и 100 години, местни жители на Пиедаде, показава, че тяхната биологична възраст е много по-ниска от реалната. Изследователите установяват, че скоростта на делене на клетките на тялото им е много по-ниска от нормалната, което забавя процесите на стареене. Тези хора редовно са консумирали Agaricus Blazei.СВЕТОВЕН ОПИТ

 • В Япония, Бразилия, Мексико, Уругвай и САЩ Agaricus Blazei Murrill е призната като гъба, предотвратяваща злокачествени заболявания, като в Япония е ползвана официално и като антираков медикамент.
 • Агарикус може сериозно да намали страничните ефекти от обичайните терапии, тъй като подпомага разграждането на токсичните вещества, които се формират в организма, вследствие на химиотерапия и т.н.
 • В САЩ екстрактът от Агарикус се прилага като съпътстващо лечение на болни от СПИН.


Дозировка: Ако не е указано друго, приемайте 1 капсула сутрин и 1 капсула на обяд с голяма чаша вода.


Опаковка: 90 капсули


Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителните веществаЗа 1 капсула За 2 капсули  
 Екстракт от гъба агарикус на прах, 30% полизахариди     350 mg700 mg


Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър