• Капсули с желязо

motiv

Капсули с желязо

 • Код на продукта: Dr.F-32
 • Наличност: В наличност
 • 48.00лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Капсули с желязо

Здрава кръвна картина

Състав: приготвени от подбрани сокове на биологически отгледани плодове и зеленчуци. Доброто му абсорбиране в червата се дължи на витамините и минералите, съдържащи се в препарата, като например: манган, мед, соя, лецитин, витамини от групата В, масло от пшенични кълнове, пчелен восък.
 
Приложение:
 • за превенция на сидеропенийна анемия
 • активира жизнено важни ензимни процеси
 • участва в предаването на нервните импулси
 • активно участие в синтеза на хормони
 • подпомага детоксикацията на вредните съединения в черния дроб
 • необходимо за производството на хемоглобин и миоглобин
 • увеличава трудоспособността и концентрацията
 • увеличава съпротивителните сили срещу стреса и болестите, важно за имунната система
Забележка: Една капсула от препарата съдържа 45 мг железен сулфат, което - като се има предвид концентрацията на чисто желязо, прави 14,22 -14,81 мг желязо на капсула. Дневните нужди от желязо са от 15 до 18 мг. Приемайки по 2 капсули на ден с този препарат си осигуряваме 2 препоръчителни дневни дози желязо, така че този препарат се причислява към хранителните добавки. Освен това съдържа манган и мед като микроелементи, подпомагащи резорбирането на желязото. Капсулите са подходящи и за диабетици.
 
Желязото е съставна част, съответно активатор на ензимите и веществата, управляващи жизнено важни процеси в организма, а най-важната му функция със сигурност е пренасянето на кислорода до всяка клетка на човешкия организъм.
 
Препоръчва се:
 • при засилени нужди на организма (период на растеж кърмене)
 • при увеличена загуба на желязо вследствие на цикли
 • в случаи на недостатъчно внасяне или резорбиране болни
 • при лица, подлагащи се на редукционни диети
 • при вегетарианци и макробиотици
 • при жени в репродуктивна възраст
 • при увеличени натоварвания
Здрава кръвна картина
Желязото е необходим елемент за човешкия организъм и оказва голямо влияние върху здравето. Намира се в тялото под различни форми, представлява съставна част от ензимите, участва в метаболизма на всички клетки, а в най-голям процент се намира в червените кръвни клетки, като част от хемоглобина, най-важното съединение, свързващо и пренасящо кислорода. Това същевременно е и най-важната роля на желязото в организма. Неговото нормално абсорбиране и концентрация са важни и за поддържане равновесието на абсорбция на всички метали и следи от елементи, защото те заедно с желязото поддържат стабилно динамично равновесие.
 
Освен главната си задача: да участва в производството на хемоглобин, желязото играе важна роля за активирането на жизнено важни ензимни процеси - предавайки нервните импулси, то активно участва в синтеза на стероидните хормони и детоксикацията на много вредни съединения в черния дроб.

Организмът приема желязо единствено отвън. То се вгражда в хемоглобина и ензимите, запазва се в мускулите и черния дроб. То не се отделя от организма (само незначителна част с изпражненията), а загубата му се предизвиква от кръвотечения. 
 
В течение на живота нуждите от желязо се променят и зависят от особените състояния на организма. Периодът на растеж и развитие изисква най-голям прием на желязо (при децата и адолесцентите). Увеличени нужди имат девойките и жените в репродуктивния период, особено по време на бременност и кърмене, както и жените с чести и обилни менструации. Момчетата, след приключването на фазата растежа и мъжете нямат увеличени нужди от желязо ако са здрави, тъй като загубите в организма им са минимални и незначителни. 
 
Абсорбирането на желязо се извършва в горната част на тънкото черво. Към критичната група спадат лицата, боледуващи от заболяване на храносмилателната система с хронично кървене, с нарушено резорбиране на желязото в червата (особено по-възрастните хора) или пък имат хемороиди, които кървят. Към тази критична група спадат и лицата над 55 голини, както и вегетарианците. Дефицитът на желязо и анемията (липсата на еритроцити), предизвикана от този е дефицит, нарушават телесната дейност, предизвикват умора и безволие, намаляват трудоспособността, забавят мисловните процеси...

Дефицитът на желязо се предизвиква от: небалансирано и неадекватно хранене, прекомерна загуба на кръв, невъзможност за производство на хемоглобин. Анемията се констатира клинично само чрез изследване на кръвта. Най-честите симптоми, сочещи липса на желязо в организма са: изтощение, бърза умора, бледост, отпадналост, световъртеж, липса на апетит, главоболие, косопад, чупливи нокти.

Така както желязото е необходимо за правилното функциониране на организма, а липсата му води до редица проблеми, също така и излишъкът от желязо в организма има токсични ефекти. Това особено се отнася за децата, така че препаратите трябва да се приемат внимателно, след консултация със съответния лекар-специалист. Бременните жени също не бива да прекаляват със съдържащи желязо препарати, тъй като постигнатите концентрации в кръвта на майката стават прекалено високи за бебето. 
 
В периода на приемане на препарата желязо не се препоръчва пиенето на черно кафе, на китайски (руски) чай, консумацията на яйца и дори на пълнозърнест пшеничен хляб, тъй като различните съставки, съдържащи се в тези храни намаляват резорбирането на желязото. 
 
Неорганичните препарати с желязо изискват увеличено приемане на витамин Е, който е антиоксидант също като витамин С. Препаратът желязо на Dr. Forster е напълно естествен диетичен препарат, богат на желязо с висока усвояемост. Той не предизвиква смущения в храносмилането и представлява отлична хранителна добавка, компенсираща липсващото желязо в организма. Благодарение на балансирания естествен състав на активните компоненти, той задоволява нуждите от желязо в организма, който го усвоява в най-голяма степен.

Препаратът съдържа желязо, получено от биологично отгледани подбрани сокове от плодове и зеленчуци с високо качество, оптимална дозировка, при строг контрол в лабораториите на фирмата Dr. Forster. Доброто резорбиране на желязо е възможно благодарение на съдържащите се в препарата витамини и минерали: манган, мед, соя лецитин, витамини от групата В, масло от пшенични кълнове, пчелен восък. Не се препоръчва консумирането на по-големи количества кафе (кофеин) в периода на ползване на препарата, тъй като се затруднява абсорбирането на желязо в червата и се намалява биологичната му усвояемост.


Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър