• КОРДИЦЕПС капсули 90 бр.

motiv

КОРДИЦЕПС капсули 90 бр.

  • Код на продукта: R-340
  • Наличност: В наличност
  • 68.50лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

КОРДИЦЕПС капсули 90 бр.

Чудотворната гъба гъсеница!

 За нормално функциониране на имунната система. Спомага за повишаване на издръжливостта и жизнеността.

 СЪСТАВ: • Екстракт от гъба Кордицепс (цяла гъба) на прах (Cordyceps sinensis) 

☺ Кордицепс е наричана още тибетска гъба гъсеница, тъй като произхожда от Тибетското плато. 

☺ В Китай е смятана за свещена гъба, която е призната за национално богатство. 

☺ Основните свойства на кордицепса са известни от преди повече от 2000 години. 

☺ В древните писания на китайската медицина, гъбата е наричана „лекарство от земята на безсмъртието“. Гъбата кордицепс съдържа специфични протеини и полизахариди, мелатонин и кордицепин; повече от 20 вида аминокиселини, микроелементи, витамини D, E и C; Минерали K, Fe, Ca, Mg, Co и повече от 80 вида ензими, ненаситени мастни киселини, глутаминова киселина, фенилаланин, пролин, хистидин, аланин и много други. 

ХАРАКТЕРНО ЗА СЪСТАВКИТЕ 

➢Кордицепин - съчетава противовъзпалително, имуномодулиращо, антиоксидантно, и антидeпресивно действиe. 

➢ Мелатонин - медиатор, производен на серотонина. Той е мощен антиоксидант. Подобрява съня и допринася за възстановяването на организма. 

➢ Калий - наричан е „микроелементът на сърцето“. Важен е за водното равновесие, а с това и за регулирането на кръвното налягане. Подпомага дейността на нервите и мускулите. Има важно значение за поддържане на киселинния баланс. Ускорява изхвърлянето на отпадъчни продукти от организма. 

➢ Желязо - с важна роля при производството на хемоглобин и миоглобин, а с това и при доставката на кислород до тъканите. Увеличава съпротивителните сили на организма

➢ Калций - есенциален минерал и необходим регулатор на физиологичните функции на клетките в организма. Освен че е необходим за строежа на костите и зъбите, за деленето и растежа на клетките, той е важен и за мускулните контракции. Участва в регулирането на пропускливостта на клетъчната мембрана, отделянето на някои хормони и е важен за правилната сърдечна дейност. Той е особено необходим за съсирването на кръвта и пренасянето на нервните импулси. 

➢ Магнезий - необходим е за производството на енергия в клетките и ускорява метаболизма. Грижи се за равновесието на нервната и мускулната система. 

➢ Кобалт - той е основната съставна част на витамин В12, поради което този витамин е познат още като кобаламин. Кобалтът е от голямо значение за формирането на еритроцитите. Участва в състава на клетките на главния мозък и в регулирането на функционирането на периферната нервна система и стомашночревния тракт. 

➢ Глутаминова киселина - регулира нервната дейност. Играе роля и на регулатор на окислително-възстановителни реакции, протичащи в организма. В състояние е да активира дейността на цялата храносмилателна система, включително черния дроб, стомаха, панкреаса, тънките черва. Подобрява състоянието на кожата, прави я здрава и еластична, като стимулира микроциркулацията на кръвта. 

➢ Фенилаланин - незаменима аминокиселина, участваща в изграждането на протеините в тялото. Има стимулиращо и антидепресантно действие. Подобрява мозъчната дейност и паметта, намалява апетита и нуждата от сън. 

➢Пролин - аминокиселина, която насърчава образуването на колаген, регенериране на хрущялите и връзките, образуването на съединителната тъкан, възстановяване на уврежданията на кожата и подпомагане зарастването на рани. ➢ Хистидин – аминокиселина, необходима за растежа и възстановяването на тъканите, производството на червени кръвни клетки и защитата на тъканите от увреждане. Особено важна е за образуването на миелинови обвивки – слоевете около нервите, които позволяват по-бързо предаване на сигнали към мозъка. 

➢ Витамин D - стимулира и подпомага нормалното функциониране на имунната система. Има важа роля при предотвратяването на остеопорозата и поддържането на здравa костна система.

 ➢ Витамин E – с мощно антиоксидантно действие. Предпазва клетките от токсичните вещества. Стимулира имунната система. 

➢ Витамин C - мощен и незаменим за укрепването на отбранителните сили на организма, особено важен за костите, хрущялите, свързващата тъкан и зъбите. 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

 • действа общоукрепващо, подобрява физическата и умствената издръжливост, насърчава функциите на имунната система, стимулира сексуалните функции 

подпомага имунната система, действа като мощен природен антибиотик, с благоприятно действие при вирусни и бактериални инфекции •

 подпомага дейността и нормалното функциониране на черния дроб, бъбреците, белите дробове, сърдечносъдовата и опорнодвигателната системи • 

укрепването на организма при различни заболявания, включително и злокачествени • 

има регулиращо действие спрямо стойностите на кръвната захар • 

балансира стойностите на кръвното налягане • 

с благоприятно въздействие за общата детосикация на организма •

 помага за подобряване на паметта и концентрацията • 

повлиява благоприятно симптоматиката, с която протичат заболявания като бронхит и астма, увеличава притока на кислород към белите дробове 

ДОЗИРОВКА: Ако не е указано друго, приемайте 1 капсула сутрин и 1 капсула на обяд с голяма чаша вода. 

ОПАКОВКА: 90 капсули 

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър