• Масло от крил 60 капсули

motiv

Масло от крил 60 капсули

  • Код на продукта: RL-222
  • Наличност: В наличност
  • 64.50лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Масло от крил

Много учени са вдъхновени от състава на маслото от КРИЛ (скаридоподобен, ракообразен зоопланктон), който състав дава възможност маслото от крил да бъде разглеждано в сравнителни тестове с рибено масло. Въз основа на тези проучвания е доказано, че маслото от крил има по-голяма бионаличност и постига значително по-добри резултати в сравнение с рибеното масло. С всяко ново изследване, списъкът с полезните за здравето качества на маслото от крил става все по-дълъг и разликите между него и рибеното масло се очертават все по-ясно. Скаридата KRILL (Euphausia SUPERBA) живее в студените води на Антарктика. Тя е в дъното на хранителната верига и е по-малко изложена на замърсяване от рибите. Скаридата KRILL се храни с водорасли, богати на астаксантин (силен антиоксидант), като по този начин акумулира в себе си полиненаситените ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) киселини. ЕРА и DHA в маслото от крил са свързани с ФОСФОЛИПИДИ, докато тези в рибеното масло са свързани с ТРИГЛИЦЕРИДИ. Това дава предимство на маслото от крил, тъй като спомага тяхното по-добро усвояване и използване дори 2,5-3 пъти повече от Омега-3 киселините, намиращи се в рибеното масло.

Освен споменатите ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини маслото от крил съдържа АСТАКСАНТИН, който има изразено антиоксидантно действие, съдържа и витамин Е, чиято роля в това масло е на естествен консервант, защитаващ го от оксидация и придаващ на маслото червеникав цвят. Освен вече споменатия астаксантин маслото от крил съдържа Витамин В1, Витамин D и калций. Научни изследвания: За ефективното действие на Омега-3 и Омега-6 мастните киселини са известни много научни изследвания и проучвания, като повечето са насочени най-вече към областта на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Със своя противовъзпалителен ефект, маслото от крил има благоприятно действие и при артрит. Има изключителен ефект и върху здравето и функцията на мозъка, а също и при ПМС и болезнена менструация. В редица изследвания е доказан ефектът на маслото от КРИЛ върху нивата на триглицеридите. Паралелните изследвания, касаещи ефективността на маслото от КРИЛ и рибеното масло са показали, че с двойно по-малка доза масло от КРИЛ се постига същия ефект както при употребата на рибено масло. Всички резултати са показателни за по-добрата му бионаличност.

Изследванията на състояния, съпроводени с болки в ставите, произтичащи от ревматоиден артрит, също са показвали благоприятното въздействие на маслото от крил. Проучванията са доказали, че приемът на това масло може да се ползва за предотвратяване на развитието на артрит. Приемането на EPA и DHA чрез употреба на рибено масло и масло от крил при две контролни групи от пациенти е било едно и също, но силата на болките в ставите е значително по-малка при групата, получавала масло от крил. Начинът на действие при това заболяване все още не е напълно изяснен, но е известно, че неговото противовъзпалително действие е различно от това на рибеното масло. При хора с наднормено тегло, консумирали масло от крил за 24 седмици, се наблюдава значително понижаване на нивата на триглицеридите, като в някои от случаите е с повече от 20%. Маслото от крил се препоръчва и за защита на сърцето и кръвоносните съдове.

Д-р Слободан Ралевич

СЪСТАВ: 500 mg масло от крил: Омега-3 мастни киселини - 125 mg, от които: EPA – 85 mg / DHA – 40 mg, Холин - 25 г,  Астаксантин  180 mg.

ДОЗИРОВКА: Приема се по една капсула дневно с малко течност.

ОПАКОВКА:60 капсули Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър