• Шийтаке

motiv

Шийтаке

 • Код на продукта: R-318
 • Наличност: В наличност
 • 70.00лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Капсули Шийтаке

Еликсир на живота
 
Лечебните гъби се използват от хиляди години като помощ при множество здравословни проблеми. В Азия шийтаке гъбата е високо ценена като тоник за дълголетие, средство срещу сърдечно-съдови заболявания, както и в превенцията и лечението на злокачествени заболявания. 
 
Някои компоненти на шийтаке гъбата имат способността ефективно да модулират имунната система, да повлияват високо кръвно налягане, да балансират нивата на холестерола и да блокират патогенни микроби. Тази много вкусна ядлива гъба има изключително влияние върху разграждането на мазнините и се препоръчва за третиране на целулит. Силно ефективна е и при заболявания от вирусен произход. Подходяща е за балансиране на дейността на храносмилателната система. Увеличава физическата издръжливост и поддържа общото физическо здраве на по-високо ниво. 
 
Най-общо, съдържащият се в гъбата шийтаке мощен комплекс от имуноактивни вещества повишава способността на организма да се защитава. 
 
Състав:
Екстракт от гъба шийтаке 
Гъбата шийтаке съдържа ценни полизахариди, лентинан и алкалоида еритаденин (лентинацин), незаменими аминокиселини, протеини, витамини А, В1, В2, В6, В12, С, D и Е, калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, силиций и около 30 ензима. 
 
Полизахариди – Полизахаридите, съдържащи се в шийтаке гъбата стимулират растежа на естествените клетки убийци (NK клетки), които имат унищожитлен ефект върху вирусите. Те са най-добрата защита на организма срещу вируси и злокачествени клетки. Лентинанът е най-важният сред тях и има изключителни лечебни свойства при злокачествени заболявания, по време и след химиотерапия и лъчетерапия. 
 
Еритаденин (лентинацин) – Този алкалоид понижава нивата на холестерола, независимо от приеманите мазнини. 
 
Витамин A – Подобрява зрението, състоянието на кожата, лигавицата, венците и косата. Неутрализира свободните радикали. Важен за репродуктивната функция при мъжете и жените. Подпомага клетъчния растеж и регенерацията на вътрешните тъкани. 
 
Витамини от група B (В1, В2, В6, В12) – Естествени катализатори на много биохимични процеси, регулират метаболизма в клетките, тъканите и органите. Осигуряват освобождаването на енергия и по този начин подобряват биологичните функции на всички органи. 
 
Витамин C – Мощен и незаменим за укрепването на отбранителните сили на организма, особено важен за костите, хрущялите, свързващата тъкан и зъбите. 
 
Витамин D – Стимулира и подпомага нормалното функциониране на имунната система. Има важа роля при предотвратяването на остеопорозата и поддържането на здравa костна система. 
 
Витамин E – Мощно антиоксидантно действие. Предпазва клетките от токсичните вещества. Стимулира имунната система. 
 
Калций – Поддържа нормалното протичане на метаболизма, както и генерирането на енергия. Необходим за строежа на костите и зъбите, за деленето и растежа на клетките Регулатор на физиологичните функции на клетките и организма. 
 
Магнезий – Участва в енергийния метаболизъм, мускулните съкращения, регулира хормоналния баланс. Изключително важен за здравето на сърдечносъдовата система, особено за сърцето. 
 
Калий – Регулира баланса на телесните течности. Участва в пренасянето на нервните импулси и в контролирането на съкращенията на мускулите. 
 
Натрий – Участва в редица ензимни процеси и в осъществяване на мускулната контракция. С ключова роля за поддържане баланса на течностите в тялото. Важен за поддържането на добра сърдечна функция, за нормалното функциониране на нервната система и абсорбцията на глюкозата. 
 
Фосфор – Има важна роля за натрупването и оползотворяването на енергията в организма. Необходим е за растежа, поддържането и регенерирането на тъканите и клетките. Важен е за усвояването на други минерали и витамини, като йод, магнезий, цинк, витамин D. 
 
Желязо – Представлява съставна част от ензимите, участва в метаболизма на клетките. 
 
Силиций – Структурен елемент с участие в метаболитните процеси. Без него няма тъканна еластичност и здравина. Изключително важен за имунитета, той улавя болестотворните микроорганизми, вируси, бактерии, гъбички и спомага изхвърлянето им от организма. 
 
Приложение: 
 • Повишават способността за защита на организма. 
 • Предпазват клетките от увреждане. 
 • Действат антивирусно. 
 • Подпомагат укрепването на имунната система. 
 • Допринасят за регулирането на храносмилателната система. 
 • Повишават силата и жизнеността. 
 • С благотворно действие при сърдечно-съдови заболявания. 
 • В помощ при балансиране на високо кръвно налягане и повишени нива на холестерола. 
 • Спомагат разграждането на мазнините в тялото. 
 • Стимулират растежа на естествените клетки убийци (NK клетки), които имат унищожителен ефект при атакуване на вирусите. 
 • Увеличават физическата издръжливост, служат за обновяване и засилване на имунната система и поддържат общото физическо здраве на по-високо ниво. 

Дозировка: Приема се 1 капсула дневно с достатъчно течност.

Опаковка: 90 капсули. 

Количествено съдържание на съставките на продукта:  

   Активно вещество:   за 100 гр      за капсула      Екстракт от гъба шийтаке      79,6 g   510 mg   -от който полизахариди   7,96 g   51 mg

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър