-20%
  • ВЕНИ ВИТАЛ капсули 60 бр.

motiv

ВЕНИ ВИТАЛ капсули 60 бр.

  • Код на продукта: RL-503
  • Наличност: В наличност
  • 36.40лв.    45.50лв.


McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

ВЕНИ ВИТАЛ, за да раздвижите отново краката си! Комбинация от подбрани растителни екстракти и витамини за поддържане здравето на вените. 

СЪСТАВ: 

• Магнезиев карбонат 

• Шипка на прах 

• Екстракт от нар 

• Прах от лозови листа 

• L-аскорбинова киселина (витамин C) 

• Червено вино на прах 

• Биофлавоноиди 

• Прах от цвекло 

• Екстракт от гроздови семки (OPC) 

• Прах от арония 

• Екстракт от горчив портокал (30% биофлавоноиди) 

• Сладка детелина 

• Екстракт от бъз

• L-алфа-токоферол ацетат (витамин E)

• Натокиназа 

• Цианокобаламин (витамин B12) 

• Филохинон (витамин K1) 

• Екстракт от черен пипер (Bioperine®) 

• Фолиева киселина 

• Витамин B3 (ниацин) 


☺ Вени Витал допринася за поддържането на щадяща и пълноценна за вените диета с естествени витамини, антиоксиданти и качествени растителни екстракти.

 ХАРАКТЕРНО ЗА СЪСТАВКИТЕ 

➢ Магнезиев карбонат - Изключително важен за състоянието на сърдечносъдовата система, особено за здравето на сърцето. Допринася за понижаване на високото кръвно налягане, предотвратява нежеланото съсирване на кръвта, помага при балансирането на холестерола и кръвната захар. Понижава риска от развитие на атеросклероза. 

➢ Шипка на прах - Шипката може да помогне за предотвратяване на образуването на атеросклеротични плаки. Има високо съдържание на флавоноиди. Флавоноидите в качеството си на антиоксиданти намаляват кръвното налягане при хора с повишени нива и подобряват притока на кръв към сърцето. 

➢ Екстракт от нар – Съдържа елагова киселина - това е полифенолно съединение, което има протективно действие върху мозъчната функция, притежава още противовъзпалително и антипролиферативно (възпрепятства размножаването на съединителната тъкан в черния дроб) действие. Има още данни за антихиперлипидемичен (при заболявания на сърцето), хепатопротективен и антибактериален ефект. Освен съдържанието на фибри, протеини, витамини C, B6, B12, E, K, фолиева киселина, минерали (калий и т.н.), в състава на нара влизат и две уникални вещества, а именно пуникалагин, който е изключително мощен антиоксидант, както и пуникова киселина (Омега – 5 полиненаситена мастна киселина), известна с противовъзпалителните си свойства. Антиоксидантите в нара се борят с процесите на стареене и допринасят за нормалната работа на сърцето и кръвоносните съдове. Полифенолите имат важен принос в предпазването на стените на кръвоносните съдове, като същевременно спомагат балансирането нивата на холестерола. В нара се съдържат и множество ензими, които действат противовъзпалително. Има антивирусни свойства. Може да има понижаващо действие спрямо кръвното налягане. Помага за подобряване на паметта.

➢ Прах от лозови листа – Екстрактът от лозови листа помага за тонизиране на вените и е от голяма полза при третирането на натежали крака, разширени вени, розацея, „чупливост“ на капилярите, като може също да помогне за облекчаване на болката. Помага за укрепване на кръвоносните съдове и намалява или контролира възпалителните процеси. 

➢ L-аскорбинова киселина (витамин C) – Играе важна роля при синтеза на колаген-влакнистата тъкан, която представлява съставна част на кожата, сухожилията, хрущялите и кръвоносните съдове. Важен е за производството на колагена, който е незаменим в развитието и възобновяването на телесната тъкан, венците, кръвоносните съдове, костите, хрущялите, сухожилията и зъбите, както и за нормалното състояние и функциониране на кожата. ➢ Червено вино на прах – Червеното вино е добро за здравето на сърцето, тъй като помага за намаляване на риска от натрупване на плаки в артериите. Ресвератролът, полифенол в червеното вино, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. 

➢ Биофлавоноиди – Флавоноидите (или биофлавоноиди – от латинската дума „flavus”- жълт) са клас растителни вторични метаболити. Важни антиоксиданти, които подпомагат поддържането на доброто здраве на очите и тялото. Защитават организма от въздействието на канцерогени. Източници на биофлавоноиди са храни с високо съдържание на витамин C, като например цитрусовите плодове и много от зеленчуците. Биофлавоноидите могат да допринесат за понижаване на кръвното налягане както при здрави, така и при хора в риск, страдащи от хипертония, или от нарушения в сърдечно-съдовата функция. 

➢ Прах от цвекло – Богато е на нитрати - съединение, необходимо за производството на азотен оксид. Тялото естествено произвежда азотен оксид, който има вазорелаксираща функция. Помага за отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, допринасяйки за понижаване на кръвното налягане. 

➢ Екстракт от гроздови семки - Представлява смес от антиоксидантни молекули, наричани олигомерни проантоцианидини (OPC), които укрепват структурата на отслабените стени на кръвоносните съдове. Противоокислителната й сила се изразява в неутрализирането на свободните радикали, предизвикващи повечето от заболяванията. Действието на екстракта е насочено към защита на цялата кръвоносна система, което се проявява предимно в предотвратяването на появата на атероматозни плаки върху стените на кръвоносните съдове, най-вече от холестерол. 

➢ Прах от арония – Богати на антиоксиданти, плодовете от арония помагат за понижаване на лошия холестерол, за повишаване на добрия холестерол и за подобряване на проводимостта на кръвоносните съдове и сърдечната функция. 

➢ Екстракт от горчив портокал (30% биофлавоноиди) – Помага за намаляване на възпаленията, за понижаване на кръвната захар и за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Горчивият портокал е богат на флавоноиди, които насърчават имунния отговор и здравето на сърцето. 

➢ Сладка детелина – Използва се при разширени вени и за облекчаване на симптоми на лошо кръвообращение (хронична венозна недостатъчност), включително болка и тежест в краката, нощни крампи, сърбеж и задържане на течности (оток). 

➢ Екстракт от бъз – Може да бъде полезен за сърцето, тъй като се действието му е свързвано с положителни ефекти върху кръвното налягане. Съдържанието на антоцианин увеличава освобождаването на азотен оксид, който помага за разширяване на кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв. По този начин се постига понижаване на кръвното налягане. ➢ L-алфа-токоферол ацетат (витамин E) - Витамин Е гарантира здравината на клетъчната мембрана и забавя стареенето на клетката. Витамин на жизнеността – най-силният антиоксидант, с широк спектър на действие в организма. 

➢ Натокиназа - Натокиназата е ензим, произведен от natto, традиционна японска храна, произведена от соеви зърна, ферментирали с помощта на бактерията Bacillus subtilis. Лабораторните изследвания показват, че натокиназа може да разгражда фибрина в кръвта, който образува съсиреци или да повлияе на някои фактори, характеризиращи болестта на Алцхаймер. Натокиназата се счита за безопасна, мощна, евтина и изцяло натурална добавка за подкрепа при сърдечни и сърдечно-съдови заболявания. Благоприятства работата на кръвоносната система чрез разреждане на кръвта и разтваряне на кръвни съсиреци. Според някои проучвания, натокиназа намалява риска от образуване на кръвни съсиреци след дълги самолетни полети. Може да помогне за намаляване на стесняването на артериите и за понижаване на кръвното налягане. 

➢ Цианокобаламин (витамин B12) – Важен за производството на червени кръвни клетки, ензими и нуклеинова киселина. Необходим е за развитието и функционирането на нервната система. Предпазва от анемия.

 ➢ Филохинон (витамин K1) – Спомага нормалното кръвосъсирване и изграждането на костите. ➢ Екстракт от черен пипер (Bioperine®) – Допринася за здравето на сърцето като понижава нивата на холестерола. Има значителни сърдечно-съдови защитни ефекти срещу редица сърдечносъдови заболявания, включително хипертония, атеросклероза, коронарна артериална болест и сърдечна недостатъчност, благодарение на съдържанието на терпени и поради техните противовъзпалителни, антиоксидантни, антихиперлипидемични и понижаващи кръвното налягане свойства. BioPerine е патентован екстракт от пиперин, който е лесен за усвояване от тялото. Проучванията показват, че пиперинът може да помогне за подобряване на усвояването на хранителни вещества, стабилизиране на нивата на кръвната захар, борба с растежа на раковите клетки, намаляване на възпаленията и засилване на мозъчната функция. 

➢ Фолиева киселина – Важна е за клетъчното делене и растеж, участва в биосинтеза на нуклеиновите киселини. Тъй като фолиевата киселина помага за разграждането на хомоцистеина, много вероятно е тя да намали и риска от сърдечни заболявания. Изследователите твърдят, че чрез увеличаване на приема на фолиева киселина можете да намалите риска от сърдечни заболявания и инсулти. 

➢ Витамин B3 (ниацин) – С благоприятно действие върху храносмилателния тракт и нервите. Има главна функция в общия метаболизъм - синтеза и разграждането на въглехидратите и мастните киселини, синтеза на холестерола. Ниацинът е източник на енергия. Има благоприятен ефект върху кръвообращението.

 ПРИЛОЖЕНИЕ: • за защитата на кръвоносните съдове на мозъка, очите, сърцето и т.н. • при проблеми с кръвообращението и слаби капиляри • при разширени вени и оток на разширените вени • подходящ като превантивно средство срещу синини и хематоми, както и за облекчаването им • при навяхвания и бурсит, при болка, вследствие от възпаление на флебит • за подобряване на тонуса при циркулацията във вените • действа благоприятно при синдром на уморените крака • при отворени рани, получени вследствие на разширени вени • допринася за предотвратяване на образуването на тромби. 

ДОЗИРОВКА: Еднократно по 2 капсули дневно с достатъчно вода. Не се препоръчва за деца и юноши под 17 години. ЗАБЕЛЕЖКА: Не се препоръчва да се приема повече от две седмици. Хората, които приемат лекарства, трябва да се консултират с лекар преди да приемат Вени Витал. Не се препоръчва за хора с увреден черен дроб, храносмилателна система, заболявания на щитовидната жлеза, бременни и кърмещи жени. 

ОПАКОВКА: 60 капсули  

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър