• Витамин C + Цинк със забавено освобождаване

motiv

Витамин C + Цинк със забавено освобождаване

 • Код на продукта: RL-289
 • Наличност: В наличност
 • 23.50лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Могъщ дует с неоспорима слава! 

СЪСТАВ: Витамин C Цинк

Витамин C 

Незаменим в засилването на отбранителните сили. 

Витамин C е защитник на клетките заради мощното си антиоксидантно действие. Елиминира разрушителния ефект на свободните радикали. 

Играе важна роля в производството на колаген, който е от особена важност за развитието и възобновяването на телесната тъкан, венците, кръвоносните съдове, костите, сухожилията, хрущялите и зъбите. Поради това е важен и за нормалното състояние и функциониране на кожата, която е първа защита на тялото. 

Подкрепя имунната система, като подпомага клетъчните функции както на вродения, така и на придобития имунитет. Поддържа механизмите навътрешна защита, като подпомага активирането и производството на антитела. 

Предотвратява създаването на опасни съединения, като така наречените нитрозамини, които възникват в стомаха и червата в процеса на разграждане на храната (особено консервираната). 

Съюзник в борбата с умората, изтощението и стреса. 

Подпомага абсорбцията на желязо, което от своя страна укрепва имунитета и повишава устойчивостта на стрес. 

Необходимо е постоянно внасяне на витамин C в организма, тъй като той не може да се складира.

Цинк 

 •  Изключителен антиоксидант, участващ в общия метаболизъм, нормалния синтез на ДНК, както и в поддържането на алкално-киселинното равновесие на организма. 
 •  Има незаменима роля за поддържането на имунната система в оптимално състояние, чрез активирането на Т-лимфоцитите, известни още като Т-клетки, които помагат на организма да регулира имунния отговор и да атакува патогените. Имунният отговор зависи от тези клетки, а когато е налице дефицит на цинк, имунната защита е по-слаба и неадекватна. 
 •  Цинкът допринася за растежа и деленето клетките, а също и за растежа, развитието и регенерирането на тъканите. Спомага за провеждането на сигнали между клетките, стимулирайки ги да комуникират помежду си. 
 •  Снабдяването на тялото с оптимални количества цинк е в състояние да контролира изключително широк спектър от нарушения в работата на всички органи и системи. 
 •  В комбинация с витамин C, цинкът спомага балансирането на нивата на кръвната захар, като подпомага панкреаса в производството на инсулин и понижава нивата на холестерола. 
 •  Цинкът (като цинков оксид) има благоприятно действие при лечение на рани, раздразнения, кожни проблеми, екзема, акне, поради способостта си да стимулира синтеза на колаген. Колагенът и цинкът са важни за заздравяването на рани и ускоряването на оздравителните процеси в кожата. 
 •  Важен е за поддържането на мъжкото здраве и особено за нормалното функциониране на простатата. Повишава производството и качеството на сперматозоидите. Блокира превръщането на тестостерона в дихидротестостерон.

ПРИЛОЖЕНИЕ

 •  комбинация на витамин C и цинк за подсилване функциите на имунната система и за предпазване на клетките от оксидативен стрес 
 •  за увеличаване на защитните сили на организма към инфекции и вируси 
 •  с равномерно удължено освобождаване на съставките и постепенно усвояване от организма 
 •  витамин C засилва отбранителните сили на организма, има благоприятно действие при инфекции и възстановяване след заболявания, препоръчва се при настинки, грип и алергии, подпомага по-бързото зарастване на рани, допринася за производството на енергия и подпомага поддържането на нормалната психична функция 
 •  цинкът е важен за правилното протичане на основни физиологични процеси, регулира имунната система, подпомага регенеративните способности на клетките и тъканите, стимулира синтеза на колаген, важен е за поддържането на мъжкото здраве

ДОЗИРОВКА: 1 капсула дневно

ОПАКОВКА: 60 капсули

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителни вещества
за 1 капсула
Витамин C
300 mg
Цинк
5 mg

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Подобни продукти


Таблетки с цинк и вит. "С"-90 пастили

Таблетки с цинк и вит. "С"-90 пастили

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:За превенция на грип и настинк..

32.00лв.

Витамин С на прах -40 гр.

Витамин С на прах -40 гр.

Витамин С е активатор на клетъчната обмяна на..

18.00лв.