• Омега-3

motiv

Омега-3

 • Код на продукта: R-301
 • Наличност: В наличност
 • 93.60лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

Капсули Омега 3

Хранителна добавка с мастни киселини и витамин Е 

Когато разглеждаме невероятния терапевтичен ефект на мазнините от групата на Омега-3 в превенцията на сърдечно-съдовите заболявания, трябва да имаме предвид не само основната им роля като защитно вещество, а и тяхното значение като градивни елементи на мозъчната тъкан и ретината на окото. Тяхната занижена наличност в организма може да доведе до смущения в състоянието на нервната, зрителната и имунната системи. 
 
Състав: Рибено масло, Витамин Е 
 
Действие на съставките: 
Рибено масло – Рибата съдържа вещества, които имат огромна стойност за човешкото здраве. При изучаването на хранителните навици на инуитите в Гренландия, става ясно, че консумирането изключително на риба от северното море (сьомга, скумрия, херинга), води до най-нисък процент смъртност, причинена от сърдечно-съдови заболявания. 
 
Рибата се храни с растителен планктон, който е богат на Oмега-3 ненаситени мастни киселини, и по този начин Омега-3 киселините стават основнен компонент на мазнините в рибата. Оказва се, че тайната е в месото на рибата! 
 
Самият механизъм на действие на Омега-3 мастни киселини е многостранен. Като компоненти на Омега-3, ейкозапентаеновата и докозахексаеновата киселини инхибират агрегацията на тромбоцитите, като по този начин се намалява възможността за образуването на кръвни съсиреци и запушени кръвоносни съдове на сърцето и се способства предотвратяването на инфаркт и инсулт. Тези мазнини са особено ефективни при превенция на рак на гърдата и рак на дебелото черво. Също, при прием на Омега-3 до 3 грама на ден само за три седмици може да спре саморазрушителните процеси при автоимунни заболявания. 
 
Витамин Е – Тъй като организмът не може да произведе сам този витамин, за него той се явява като есенциална субстанция. Първото и най-важно действие на витамин Е в организма е антиоксидантното, тъй като предпазва всички клетки и органи на тялото от унищожителното действие на свободните радикали и така предотвратява тяхното преждевременно остаряване и отмиране. Стимулира имунната система. Предпазва клетките от токсичните вещества, съдържащи се в храната и заобикалящата ни среда, допринася за укрепването на имунитета и жизнения тонус. Като предотвратява окисляването на полиненаситените мастни киселини, чрез механизма си на действие витамин Е гарантира здравината на клетъчната мембрана и забавя стареенето на клетката. 
 
Приложение: 
 • За укрепване на сърцето и кръвоносната система. 
 • Спомагат за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на кръвосъсирването. 
 • Подпомагат регулирането и стабилизирането на високото кръвно налягане. 
 • Допринасят за намаляване нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. 
 • В помощ при неврологични и дерматологични проблеми с кожата. 
 • Подходящи за поддържане и насърчаване на по-голяма мобилност на ставите. 
 • Имат благоприятен ефект върху всички възпаления в организма. 
 • Подпомагат укрепването на имунната система и организма. 

Дозировка: Приемат се от 1 до 4 капсули дневно с достатъчно течност.

Опаковка: 200 капсули. 
 
Количествено съдържание на съставките на продукта: 

   Активно вещество:   за капсула      Рибено масло   500 mg   - от което ейкозапентаенова киселина (Omega 3 мастна киселина)      90 mg   - от което докозахексаенова киселина (Omega 3 мастна киселина)   60 mg   Витамин E   9,1 mg

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър