• Селен билкови екстракти капсули - 120 бр.

motiv

Селен билкови екстракти капсули - 120 бр.

 • Код на продукта: R-303
 • Наличност: В наличност
 • 46.00лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams

СЕЛЕН С БИЛКОВИ ЕКСТРАКТИ капсули

Селенът, този своеобразен „ловец на свободни радикали”, заедно с безценната компания на билковите екстракти от мащерка, маточина, лайка, коприва, хибискус, тинтява и равнец, осигурява така важната и необходима защита от многообразните вредни влияния на средата. Това съчетание е подходяща естествена форма, която се усвоява с лекота от организма и успешно предотвратява развитието на свободните радикали в кръвта, унищожавайки разтворимите в мазнини оксиданти. Новият РСИ продукт СЕЛЕН С БИЛКОВИ ЕКСТРАКТИ е с изключително богат и уникален състав, основан на съчетанието от селен и билкови екстракти, които подпомагат и засилват действието на селена, като същевременно привнасят допълнителни положителни въздействия, характерни за всяко едно от растенията. Пример за тези допълнителни ефекти на билковите екстракти е балансиращата роля на повечето съставки по отношение на балансирането на кръвното налягане. Особено важно е да се подчертаят и стойностите на количество селен, съдържащо се в продукта, което способства обезпечаването на необходимата за човешкия организъм дневна доза от този безценен ултрамикроелемент.

СЪСТАВ:

 • Биофлавоноиди
 • Селен
 • Мащерка на прах
 • Листа от маточина
 • Цвят от лайка
 • Листа от коприва
 • Цвят от хибискус
 • Корен от тинтява
 • Равнец

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:

 • Биофлавоноиди – Флавоноидите (или биофлавоноиди – от латинскатадума „flavus”- жълт) са клас растителни вторични метаболити. Важни антиоксиданти, които помагат за поддържане доброто здраве на очите и тялото. Защитават организма от въздействието на вещества, стимулиращи отключването на злокачествени процеси. Източници на биофлавоноиди са храни с високо съдържание на витамин C, като например цитрусовите плодове и много от зеленчуците.
 • Селен – Селенът е жизненоважен ултрамикроелемент, който се внася в организма чрез определени видове храни. Почвата е главният източник на селен. Изследванията показват, че селенът в почвата е в недостатъчни количества. Това означава, че селенът, който ние получаваме чрез зърнените храни, респективно другите хранителни продукти, е недостатъчно. Освен това много селен се губи при производството на брашното или вторичната обработка на храната (варене и пържене). Селенът притежава антибактериално, противогъбично и антитуморно действие. Действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. Липсата на селен се проявява най-често под формата на заболявания на кожата, косата, ноктите, имунната система, възпалителни заболявания на ставите, алергии, намалена функция на синтеза на белтъчините, дезинтоксикацията на черния дроб, дистрофични изменения в сърдечния и другите мускули. Липсата на селен може също така да се отрази върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, склонността към канцерогенни заболявания, да доведе до катаракта, отслабване на зрението и нарушена регенерация на увредените тъкани. Приемът на селенът има и важна роля при решаването проблеми със забременяването.
 • Мащерка на прах – Мащерката (Thymus) е род от около 350 вида ароматни многогодишни тревисти растения и малки храсти, високи до 40 cm, растящи в Европа, Северна Америка и Азия. Известна още като бабина душица или овчарски босилек, мащерката притежава редица лечебни свойства. Има ясно изразено антимикробно действие, като се справя отлично не само с микробите, но и с много бактерии като стрептококус и ешерихия коли. Тези й качества се дължат на изключително ценното етерично масло, което се съдържа в уханните цветчета. Освен това мащерката спира окислителния процес в клетките. Посредством антиоксидантната си активност, подпомага процеса на производство на Омега 3. В състава й е съчетан богат набор от витамини и минерали: Витамините А и C, витамините от група B, желязо, калий и калций. Има и силни противо-паразитно и противо-гъбично действия. Мащерката има свойството да намалява спазмите и да релаксира мускулатурата. Незаменима е при облекчаване и на дихателни проблеми. Действа благотворно на нервната система. Подпомага подобряването на концентрацията, понижаването на нервното напрежение и елиминирането на стреса. Чрез способността си да ускорява метаболизма, мащерката оказва позитивен ефект при отслабване.
 • Листа от маточина – Маточината (Melissa officinalis) е многогодишно тревисто растение, растящо в южна Европа и Средиземноморието. Позната е в народната ни медицина още от далечното минало, като листата се употребяват в помощ на страдащите от високо кръвно налягане, виене на свят, главоболие, а също и за подобряване на зрението и при шум в ушите. Има успокояващо нервната система действие, както и антиспастично и противогърчово действия. Влияе стимулиращо по отношение на апетита и храносмилането, потиска гаденето и повръщането. Поради антисептичните й свойства, се ползва успешно при бактериални, гъбични инфекции и екземи. Действа благотворно на съня. Маточината е с много добър ефект и при болести на щитовидната жлеза като болест на Хашимото и хипертиреоидизъм.
 • Цвят от лайка – Лайката е едногодишно тревисто растение, което вирее буквално навсякъде. Лайката е много богата на етерично масло, което има противовъзпалително действие. Поради това, често се ползва като помощно средство при възпалителни процеси на дихателните пътища. Известна е с благоприятния си ефект при камъни в бъбреците. Използва се и при нарушения в работата на храносмилателния тракт – гастрити и колити. Инхалациите с лайка повлияват благоприятно фарингити и ларингити. Лайката съдържа гликозиди, спомагащи отделянето на стомашен сок и засилващи апетита. Има добре изразено противоалергично действие при астма. Влияе благотворно и върху обмяната на веществата в организма. Намира подходящо приложение при ревматизъм, невралгични болки, алергични гастрити, нервна възбудимост, епилепсия и главоболие.
 • Листа от коприва – Копривата е дивopacтящo pacтeниe, чийто химичecĸи състав e изключително богат. Смята ce, чe тя e eднa oт нaй-бoгaтитe нa бeлтъчини зeлeнчyĸoвa xpaнa, при това пълнoцeнни белтъчини, тъй като те cъдъpжaт мнoгo нeзaмeними aминoĸиceлини. Копривата е източник на бета-каротин, витамини А, С и Е, желязо, калций, фосфати и минерали. Съдържа повече витамин С от култивирани растения като карфиола, марулите, броколите и спанака. Зeлeнитe лиcтa нa ĸoпpивaтa ca бoгaти и нa витaмини, минepaлни coли, opгaнични ĸиceлини, фepмeнти, xлopoфил. В състава й присъстват и знaчитeлни ĸoличecтва фoлиeвa и пaнтoтeнoвa ĸиceлинa. Πo xимичeн cъcтaв тя e мнoгo близĸa дo cпaнaĸa и ĸиceлeцa, като съдъpжaниeтo нa жeлязo в нeя e дори пo-голямо – 3,9 мг. С право се считa зa eднa oт нaй-бoгaтитe нa жeлязo xpaни, както и нa ĸaлиeви coли, ĸoeтo я пpaви подходяща пpи проблеми на cъpдeчнo-cъдoвата система. Копривата е естествен диуретик и е чудесен помощник пpи зaдъpжaнe нa тeчнocти в opгaнизмa. Списъкът на богатия й химичен състав продължава с ĸaлций, мaлĸo мaнгaн, cяpa и xлop. Целият този разнообразен набор от вещества oпpeдeля отличните й лeчeбни и xpaнитeлни cвoйcтвa. Най-ярко изразени и характерни благотворни действия са ĸpъвocпиpaщoто, диypeтичнo и aнтиaнeмичнo дeйcтвия. Повлиява благоприятно анемичните състояния благодарение на своите кръвообразуващи ензими. Има стимyлиpaщо влияние върху oбмянaтa нa вeщecтвaтa и зacилвa мeтaбoлизмa, поради което e eфeĸтивнa в помощ на отслабването. Укрепва имyнитeтa. Пpeчиcтвa opгaнизмa oт тoĸcини.
 • Цвят от хибискус – Хибискусът (Hibiscus) е тропическо цвете популярно у нас под името Китайска роза. Той е част от семейство Слезови (Malvaceae), в което влизат около 300 вида, разпространени предимно в тропическите региони на Югоизточна Азия. В състава на хибискуса и най-вече в този, от който се прави чай каркаде, има многообразие от микроелементи, витамин С, пектин и други полезни вещества. Съдържа и 15-30% органични киселини, в това число лимонена, малеинова и винена киселина. Протеините са в рамките на 7,5%-9,5%. В сушените листа на хибискуса се откриват 13 аминокиселини, като 6 от тях са безусловно необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм. Смята се, че при редовна употреба, хибискусът спомага намаляването на нивата на холестерола, както и повлиява високото кръвно налягане. Освен това подпомага подобряването на състоянието на черния дроб. Поради високото съдържание на витамин С, чаят от хибискус е с добър ефект при настинки. Има добри тонизиращи свойства. Действа и като диуретик. Засилва апетита и влияе благотворно на храносмилателната система и панкреаса.
 • Корен от жълта тинтява – Жълтата тинтява е едно от най-горчивите растения и притежава апетитовъзбуждащо свойство. Тя е уникален лек за добро храносмилане, анемия, глисти, запек, отпадналост, след прекарано тежко заболяване, запек и други. Билката тонизира цялата храносмилателна система — засилва отделянето на слюнка, стомашен сок, жлъчка и други храносмилателни сокове и подобрява храносмилането. Експериментално е установено, че активира производството на бели кръвни клетки, което може да се отрази благоприятно на имунната защита на организма.
 • Равнец – Белият равнец (achilea millefolium) е многогодишно тревисто растение, което достига метър височина. Равнецът има специфичен химичен състав, обуславящ полезните му свойства. В него се съдържат голямо количество етерични масла, като камфор, сабинен и хамазулен. Благодарение на хамазулена, равнецът има добре изразено антиалергично действие. В състава му се откриват още бета каротин, витамини К и С, минерални соли, танини, смоли, флавоноиди, алкалоиди, холин, мравчена, оцетна и салицилова киселина. Смята се, че поради сериозният му противовъзпалителен ефект, може да се ползва като подходящо средство при настинки и грипни състояния. В миналото пресният сок от равнец се е употребявал за облекчаване на стомашни проблеми и при камъни в бъбреците. Действа антиспазмолитично и тонизиращо, както и стимулиращо по отношение на апетита и стомашната секреция. Чаят от бял равнец е полезен при жлъчни и чернодробни инфекции, тъй като успокоява спазмите и повишава секрецията на жлъчен сок. Като ефикасно кръвоспиращо средство, се прилага и при менструални проблеми. Белият равнец е много ценен и при проблеми със забременяването, тъй като подпомага регулирането на менструацията и най-вече на хормоните. Има благотворен ефект за жени в менопауза. Действа добре и при диабет.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

 • Подсилва имунитета.
 • Намалява риска от дегенеративни болести.
 • За детоксикация на организма.
 • Неутрализира действието на свободните радикали.
 • Силна антиоксидантна функция.
 • Предотвратява стареенето на клетките и защитава клетъчната структура.
 • При повишено психическо и физическо напрежение.
 • За възстановяване след прекарана болест.
 • Дава на организма енергия.

ДОЗИРОВКА: Приема се по една капсула дневно с достатъчно течност.

ОПАКОВКА: 120 капсули.

Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителни вещества За дневна доза(1 капсула)

 • Биофлавоноиди 3 mg
 • Селен 61 μg
 • Мащерка на прах 20 mg
 • Листа от маточина 20 mg
 • Цвят от лайка 20 mg
 • Листа от коприва 20 mg
 • Цвят от хибискус 20 mg
 • Корен от жълта тинтява 20 mg
 • Равнец 20 mg


Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър