• МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ капсули 60 бр.

motiv

МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ капсули 60 бр.

 • Код на продукта: RL-252
 • Наличност: В наличност
 • 38.50лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams
 • МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ капсули
   
   
   
  Витамините и минералите са важни за нормалното функциониране на нашето тяло. Липсата на тези хранителни вещества води до постоянна умора, намалена работоспособност, лошо настроение, раздразнителност, нервност, слаб имунитет и неспособност за концентрация. Витамините и минералите подпомагат нормалната работа, растежа и развитието на организма, жизнеността и общото физическо и психическо здраве. От баланса им зависи дори и нашето настроение. Без тях няма нормално протичане на ензимната активност и основните биохимични процеси.  
   
  Балансирана дневна доза от 12 витамина и 14 минерала, които стимулират жизнеността и увеличават съпротивителните сили на организма.
   
  СЪСТАВ:  • Съдържа витамините А, В1, В2, В6, В12, ниацин В3, В5, пантотенова киселина, фолиева киселина B9, витамин С, витамин К1, Вит. Евитамин D3, биотин, калций, цинк, желязо, магнезий, калий, мед, манган, йод, селен, хром, молибден.
   
  ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ: ➢ Витамин A – Силен имуностимулатор. Подпомага зрението. Подпомага клетъчния растеж. Важен е за репродуктивните процеси. ➢ Витамин B1 – Със сериозна роля в протичането на редица метаболитни процеси и разграждането на глюкозата, която осигурява енергия за тялото. ➢ Витамин B2 – Има силен антиоксидантен ефект. Участва във въглехидратната и липидната обмяна. ➢ Ниацин – Важен е за производството на енергия. Необходим е за доброто функциониране на храносмилателната система, нервната система, кожата.
  ➢ Пантотенова киселина – Участва в синтеза на мастните киселини, а също и в разграждане им, както и в разграждането на въглехидратите и протеините. ➢ Витамин B6 – С важна роля в правилния синтез на аминокиселините. ➢ Витамин C – Мощен и незаменим за укрепването на отбранителните сили на организма, особено важен за костите, хрущялите, свързващата тъкан и зъбите. ➢ Витамин B12 – Важен за производството на червени кръвни клетки, ензими и нуклеинова киселина. Необходим е за развитието и функционирането на нервната система. Предпазва от анемия. ➢ Витамин K1 – Спомага нормалното кръвосъсирване и изграждането на костите.  ➢ Биотин – Подпомага укрепването на косата и ноктите, както и поддържането на нормалното им състояние. Оказва благоприятно влияние върху състоянието на кожата. ➢ Витамин D3 – С важа роля при поддържането на здравa костна система. Подпомага нормалното функциониране на имунната система. Има естествен антибиотичен и антивирусен ефект. ➢ Фолиева киселина – Важна е за клетъчното делене и растеж, участва в биосинтеза на нуклеиновите киселини. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона при бременност. ➢ Калций – Поддържа нормалното протичане на метаболизма, както и генерирането на енергия.  ➢ Цинк – Изключителен антиоксидант, участващ в общия метаболизъм, нормалния синтез на ДНК, както и за поддържане на алкалнокиселинното равновесие. ➢ Желязо – С важна роля при производството на хемоглобин и миоглобин, а с това и при доставката на кислород до тъканите. Увеличава съпротивителните сили на организма. ➢ Магнезий – Необходим е за производството на енергия в клетките и ускорява метаболизма. Грижи се за равновесието на нервната и мускулната система.  ➢ Калий – Наричан е „микроелемента на сърцето“. Важен е за водното равновесие, а с това и за регулирането на кръвното налягане. Подпомага дейността на нервите и мускулите. Има важно значение за поддържане на киселинния баланс. Ускорява изхвърлянето на отпадъчни продукти от организма. Подпомага функция на бъбреците. ➢ Мед – Повишава съпротивителните сили на клетките срещу бактерии и вируси. ➢ Манган – Активира ензимите. Катализатор за синтеза на мастни киселини и холестерол. Улеснява метаболизма на протеините и въглехидратите. С важна роля за образуването на тироксин (главен хормон на щитовидната
  жлеза), осигуряващ нормалното функциониране на централната нервна система. ➢ Йод – Необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза и за нормалното функциониране на нервната система. ➢ Селен – Действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. Изключително ефикасен при превенцията на сърдечните заболявания. ➢ Хром – Контролира нивата на кръвната захар. Участва в метаболизма на холестерола. ➢ Молибден – Подпомага метаболизма на въглехидратите и мазнините и е важен за усвояването на желязото. Той е основна съставка на зъбния емайл и го предпазва от разрушаване.
   
  ПРИЛОЖЕНИЕ: • Ефективна формула, подходяща за справяне и преодоляване на състояния на обща умора.  • Стимулира жизнеността, работните способности и концентрацията. • За укрепване на имунитета и нервната система, за запазване на физическото и психическото здраве. • За предотвратяване увреждането на клетките и стареенето на тъканите. • За подобряване състоянието на кожата, косата и ноктите, за здравето на костите, мускулите, меките тъкани. • За подобряване на метаболизма, за по-добро храносмилане. • С мощно антиоксидантно действие.
   
  ДОЗИРОВКА: Приема се по 1 капсула дневно след хранене, с достатъчно течност.  
   
                                                                                                Д-р Ениса Кармазин ОПАКОВКА: 60 таблетки
   
                   Количествено съдържание на съставките на продукта: Хранителни вещества за 1 капсула: Витамин A 800 µg, Витамин Е sinth. 50% 10 mg, Витамин B1/Тиамин хидрохлорид/ 0,69 mg, Витамин B2 /Рибофлавин/1,6 mg, Витамин B3 /Ниацин/ 18 mg, Витамин B5 /Пантотенова киселина/ 6 mg, Витамин B6/Пиридоксин хидрохлорид/ 2 mg, Витамин C 100 mg,Витамин B12/Цианкобаламин/ 1 µg, Витамин K1/Фитоменадион/ 30 µg,
  Биотин 150 µg, Витамин D3 5 µg, Витамин B9 /Фолиева киселина/ 200 µg, Калций 160 µg, Цинк 5 mg Желязо 4 mg, Магнезий 100 mg,  Калий 55 mg, Мед 1 mg, Манган 1 mg, Йод 100 µg Селен 30 µg, Хром 60 µg, Молибден 25 µg.
   

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър