• Силимарин актив капсули 60 бр.

motiv

Силимарин актив капсули 60 бр.

 • Код на продукта: RL-233
 • Наличност: В наличност
 • 43.00лв.McAfee SECURE sites help keep you safe from identity theft, credit card fraud, spyware, spam, viruses and online scams
СИЛИМАРИН АКТИВ капсули
Черният дроб е орган, който е сериозно изложен на действието на множество вредни вещества и влияния. Неговата функция е да неутрализира токсините и е изключително важно да се подпомага неговата регенерация. Най-добри резултати по отношение на регенерирането на черния дроб и предотвратяването на уврежданията дава растението бял трън (магарешки бодил). Основна съставка в белия трън е силимаринът. Силимарин е комплекс от различни съединения (силибин А и B, ISO-силибин, силидианин, флавоноиди като кверцетол, таксифолин и др.), които работят заедно за регенерацията на черния дроб и неговата защита.
СЪСТАВ: 
 • Семена от бял трън на прах. Силимарин 
 • Корен от коприва на прах 
 • Селен (като селенометионин)
ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ: 
 • Семена от бял трън на прах. Силимарин – Смята се, че белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори. В ролята си на средство за профилактика има защитна функция спрямо здравите хепатоцити и повишава тяхната устойчивост към инфекции и токсини. Освен това ускорява изпразването на жлъчния мехур, чрез което действа нормализиращо на обмяната на веществата и храносмилането. Поради тези благотворни ефекти, се ползва при хепатити, цироза на черния дроб, холангит, холецистит и токсични поражения на черния дроб, произтичащи от въздействието на химични съединения, алкохол, отровни гъби и лекарства. Семената на белия трън съдържат скорбяла, масло, протеин, линоленова киселина, олеична киселина и флавоноиди. Флавоноидите действат като мощни антиоксиданти. Комплексът от съединения, включващ ненаситени мастни киселини, есенциални мазнини, флавоноиди и полиацетинили е известен под общото наименование силимарин. Най-изявеният биологичен компонент на силимарина, на който всъщност се дължи позитивното му действие, се нарича силибинин. Активните съставки на силибинина са особено важни за стабилизацията на биомембраните на хепатоцитите. Те повишават детоксикиращата и антиоксидантна активност на черния дроб, а също и синтеза на глутатиона. Паралелно с това се стимулират регенеративните процеси и синтеза на белтъци, чрез което се подпомага възстановяването на повредените клетки на черния дроб. 
 • Корен от коприва на прах – Копривата е източник на бета-каротин, витамини А, С и Е, желязо, калций, фосфати и минерали. Съдържа повече витамин С от култивирани растения като карфиола, марулите, броколите и спанака. Най- ярко изразени и характерни благотворни действия са ĸpъвocпиpaщoто, диypeтичнo и aнтиaнeмичнo дeйcтвия. Повлиява благоприятно анемичните състояния благодарение на своите кръвообразуващи ензими. Има стимyлиpaщо влияние върху oбмянaтa нa вeщecтвaтa и зacилвa мeтaбoлизмa, поради което e eфeĸтивнa в помощ на отслабването. Укрепва имyнитeтa. Пpeчиcтвa opгaнизмa oт тoĸcини. 
 • Селен – Селенът, съдържащ се в продукта Силимарин Актив е включен под формата на L-селенометионин. L-селенометионин е селеноаминова киселина, в която селенът замества сярата от метиониновата молекула. Той е естествен компонент на храната и се оценява, че допринася за наличието най-малко на половината от всичкия селен, приеман с храните. L-селенометионин се абсорбира лесно в стомашночревния тракт. Бионаличността на селен от L-селенометионин е приблизително 1,5 до 2 пъти по-висока от тази при неорганичните форми на селена. Селенът притежава антибактериално, противогъбично и антитуморно действие. Действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. Липсата на селен се проявява най-често под формата на заболявания на кожата, косата, ноктите, имунната система, възпалителни заболявания на ставите, алергии, намалена функция на синтеза на белтъчините, дезинтоксикацията на черния дроб, дистрофични изменения в сърдечния и другите мускули. Липсата на селен може също така да се отрази върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, склонността към канцерогенни заболявания, да доведе до катаракта, отслабване на зрението и нарушена регенерация на увредените тъкани.
ПРИЛОЖЕНИЕ: 
 • Изключителна подкрепа в процеса на прочистване и възстановяване на черния дроб 
 • Успокоява възпаленията на черния дроб и регенерира клетките му 
 • Стимулира изпразването на жлъчния мехур и по този начин предотвратява образуването на камъни в жлъчката 
 • Подкрепа на антиоксидантните и детоксикиращи процеси в организма и особено на чернодробните клетки 
 • Повишава образуването на глутатион – изключително силен антиоксидант, който участва в много клетъчни биохимични процеси 
 • Ефективен във възстановяването на кожата при псориазис
ДОЗИРОВКА: Приема се по една капсула дневно по време на хранене.

ОПАКОВКА: 60 капсули

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър